GoudKorting.nl: koop rechtstreeks goud van de goudmijnen!

"Koop fysiek goud met 13% korting. Rechtstreeks van de goudmijnen."

 
Goudkorting.nl op locatie:
09-01-2017 - Bezoek aan de goudmijnen van Trans Eco Minerals & Mining Ltd in Ghana!

Op uitnodiging van CEO Amjad Niazi van Trans Eco Minerals & Mining Ltd zijn wij 9 januari 2017 vertrokken naar Ghana om daar 2 dagen te gaan kijken bij een van hun goudmijnen.Na een rustige vlucht van Amsterdam naar Accra, de hoofdstad van Ghana, werden we s'avonds op het vliegveld verwelkomd door een aantal leden van het Trans Eco Minerals & Mining team. Zij brachten ons naar het hotel om even uit te kunnen rusten: midden in de nacht, klokslag half vier werden we alweer opgehaald en begon onze rit naar de mijn! Nouja rit....kwa beleving was het meer iets dat in de categorie 'Parijs- Dakar' thuishoort.

google.jpg (215070 bytes)

Na een tocht van ongeveer 3 uur kwamen we aan de op bestemming in de buurt van Koforidua: een middelgrote stad met een krappe 90.000 inwoners. We werden hartelijk ontvangen met verse sinaasappelen en cacaobonen, afkomstig van de concessie zelf.

1.jpg (258504 bytes)

We kwam net op tijd om de wassing van het goud te bekijken: even daarvoor gedolven door de nachtploeg. Na uitgebreide uitleg hoe het proces in zijn werk gaat lag er op de weegschaal 235,20 gram goud!

2.jpg (296465 bytes)

Benieuwd naar de oorsprong van dit goud kwamen we na een korte wandeling terecht op een 'pit' van Trans Eco Minerals & Mining Ltd.

samples.jpg (319476 bytes)

Tijdens ons werbezoek vorig jaar bij goudmijnen in Canada zagen we vooral grote wastrommels om het goud van het overige grondmateriaal te scheiden. Omdat het kleigehalte hier veel hoger is wordt in dit gebied gebruik gemaakt van high-pressure watersystemen om de klei los te spoelen. Er wordt alleen water gebruikt voor dit proces en geen chemicaliƫn of andere rotzooi.

Na uitgebreid met de werknemers gepraat te hebben werd het al snel duidelijk waarom de inzet door iedereen zo optimaal is: in tegenstelling tot veel mijnen in deze gebieden wordt het personeel van Trans Eco Minerals en Mining Ltd uitstekend behandeld. Er is een respectvolle en soms zelfs informele verhouding tussen management en de mensen op de werkvloer waar zelfs af en toe ruimte is voor een dolletje. Zoals door de mining operator hier links in beeld en die luistert naar de naam Godwin Amarh.Wat Trans Eco Minerals & Mining Ltd nodig heeft zijn zware machines om de effectiviteit nog verder op te schalen en zo efficienter en productiever goud te kunnen delven.

Last but not least: er worden hier zeer grote 'gold nuggets' gevonden van wel 20 gram of meer. We hebben er zelf 1 cadeau meer naar huis gekregen.
Het was weer een korte, snelle maar leerzame trip. En belangrijker: wij hebben weer met eigen ogen alles kunnen zien. Weer een extra bevestiging dat we te maken hebben met een aanbieder die afspraken en beloftes waar kan maken. Volgende stop: binnenkort gaan we weer met klanten naar de goudmijnen in Tanzania en misschien gaat u wel met ons mee?!

Goudkorting.nl
"Goud is sinds 2002 ruim 700% in waarde gestegen."

(c) Goudkorting.nl. 2006-2016.